K5 vv Heerenveen

Sinds een paar weken zit Boris op voetbal, bij de kabouters van vv Heerenveen. Eerst hadden we zoiets van: eerst je zwemdiploma maar eens halen, omat zwemmen ook al twee keer per week is. Maar omdat zwemles ’s ochtends voor schooltijd is en Boris daardoor ’s middags niet hoeft valt het met de drukte wel mee. De kabouters trainen op woensdag van 16 – 17 uur, dus dat is voor mij ook wel goed te doen op mijn vrije dag. Voor Raisa betekent dit wel dat zij ook altijd mee moet, maar dat is niet anders. Nu het voorjaar weer op komst is, is het ook minder erg (lees: minder koud) om langs de kant te staan.

Een tijdje geleden hadden we Boris opgegeven en toen we van wintersport terugkwamen, had de coördinator van de kabouters een berichtje op ons antwoordapparaat achtergelaten dat Boris kon gaan beginnen. De dinsdag erop ben ik naar de ouderavond geweest en de volgende dag kon Boris gelijk meetrainen voor de voorjaarscompetitie. Op de ouderavond hoorde ik dat Boris in K5 was ingedeeld en zijn vriendje van school, Xanthi, kwam hier ook bij, dus dat was helemaal top.

Gisteren had Boris zijn eerste wedstrijden in De Knipe. In een uur tijd spelen ze 3 wedstrijdjes van een kwartier. In prinicpe 4 tegen 4, maar als beide teams 5 spelers hebben, mag dat ook wel. Spannend, maar wel geweldig vond Boris dat. Op school voetballen ze in de pauzes ook vaak, dus een wedstrijdje was niet helemaal vreemd. Zijn vriendje Xanthi zit al langer bij de kabouters en is duidelijk nu al heel aanvallend ingesteld, let alleen op de bal (heeft trouwens ook een aantal oudere broers die fanatiek voetballen). Boris moet het allemaal nog leren, kijkt ook wel om zich heen, maar lijkt nu vooral een verdediger te zijn. We zullen zien, enthousiast is hij in ieder geval wel. Erg leuk om deze kleine voetballertjes zo fanatiek aan het werk te zien. Ze hebben gisteren 1 wedstrijd gelijk gespeeld, eentje gewonnen en eentje verloren (alle doelpunten zijn door Xanthi gemaakt….).

                    

Geplaatst op 15 maart 2009, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie